Sultanahmet Turu
Bilgi Formu
Tam gün Sultanahmet
Tam Gün Tur/Sabah 8 Saat/ Yürüyüş Turu
Pazartesi ve Salı Hariç
Sultan Ahmet Cami
17. yüzyılda Ayasofya’nın hemen karşısında, mimar Mehmet tarafından inşa edilmiş olan cami, iç kısmındaki muhteşem Mavi İznik çinileri nedeniyle, Mavi Camii olarak bilinir.
Kapalı Çarşı
Sokaklardan ve geçitlerden oluşan bu labirentte, kendi ticari alanları olan 4.000’den fazla dükkan bulunmaktadır; Kuyumcular çarşısı, halı satıcıları, el yapımı bakır ürünler, pirinç mücevherler ve kutular, oniks mücevherleri ve lületaşı gibi Türk el sanat ve zanaatları
Hipodrom
Eski at arabası yarışlarının yapıldığı sahne, dört anıtı ile antik Hipodrom: II. Wilhelm Alman Çeşmesi, Theodosius Dikilitaşı, bronz yılanlı sütun ve Çemberlitaş sütunu.
Topkapı Sarayı
Osmanlı padişahlarının 15. yüzyıldan 19. yüzyıla kadarki büyük sarayı, değerli taşlar, mücevher-lerden yapılmış padişah tahtları, padişahlar ve aileleri tarafından giyilen kaftanlar, minyatürler, ve Hırka-i Şerif’ten oluşan seçkin bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır.
Kutsal Emanetler Dairesi. (Ek giriş ücreti nedeniyle Harem programa dahil değildir.)
Ayasofya
(Türkçe Ayasofya) eski bir Rum Ortodoks patriklik bazilikası (kilisesi) olup, daha sonra bir imparatorluk camisine çevrilen yapı şu anda İstanbul, Türkiye’de bir müzedir.
Latin İmparatorluğu Dönemi’nde Roma Katolik Katedrali’ne dönüştürüldüğü 1204 ile 1261 arasındaki dönem hariç, inşa edildiği 537’ten 1453 tarihine kadar bir Doğu Ortodoks Katedrali ve Konstantinopolis Patrikliği’nin bir kürsüsü olarak hizmet vermiştir.
Bina 29 Mayıs 1453 – 1931 yılları arasında cami olarak hizmet vermiştir. 1 Şubat 1935’te laikleştirilerek müze olarak
Mısır Çarşısı
Mısır Çarşısı, Eminönü’nün arka tarafında, Yeni Camii ve Çiçekçiler Çarşısının yanında yer alıyor. İstanbul’un en eski çarşılarından biridir.
Bu çarşı hala doğal ilaçları, baharatları, çiçekleri, tohumları, kökleri ve nadir bitkilerin kabukları ile ünlü olmasının yanı sıra eski geleneksel ürünler, kuruyemiş, şarküteri, çeşitli gıda maddeleri de satılmaktadır.
Mısır Çarşısı Pazar günleri de açıktır.
Topkapı Sarayı Salı günleri kapalıdır. Onun yerine, Arkeoloji Müzesi ya da İslam Sanatları Müzesi ziyaret edilebilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bizimle iletişime geçin.